Ovim pretraživanjem pronađeno je 2 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Sisak

Sortiranje:
ad
Slična pretraživanja

Najam kuće ili najam stana u Sisku – da ili ne?

Sisak je prekrasan grad na ušću Kupe u Savu u kojem živi nešto više od četrdeset tisuća stanovnika. Ako volite rijeke, tada je Sisak pravi grad za vas jer u njegovoj blizini i Odra utječe u Kupu. Sisak je i riječna luka, s obzirom da je Sava na ovom području plovna. Grad je relativno dobro prometno povezan: do njega vodi brza cesta, a u planu je izgradnja autoceste koja će ga povezati sa Zagrebom. Osim cestom u grad se može stići i vlakom, što je čest izbor mnogih ljudi koji svakodnevno na taj način odlaze u druge gradove na posao ili u školu.

Bogata i duga povijest

Sisak je jedan od najstarijih gradova na ovom području Hrvatske; tragovi naselja na ovom području potječu još iz četvrtog stoljeća prije Krista. Sisak je inače u povijesti dobro poznat i po Bitci kod Siska koja se odigrala 1593. godine u današnjem Starom gradu koji se smjestio iznad rijeke Kupe. U Starom se gradu danas nalazi Muzej grada Siska u kojem možete saznati mnogo o gradu i njegovoj povijesti.

U prosincu 2020. godine šire područje Siska je pogodio snažan potres od 6,4 stupnja Merkalijeve ljestvice koji je teško oštetio brojne građevine. No, grad se nakon toga počinje polako obnavljati, tako da ako ste se odlučili za najam stana u Sisku, vrlo ćete vjerojatno naći vrlo dobre nekretnine koje su obnovljene nakon potresa.

Ljubiteljima prirode posebno će se svidjeti činjenica da se u blizini Siska nalazi se park prirode Lonjsko polje, močvarno područje u kojem se nalazi selo Čigoč, europsko selo roda.

Snažna industrija i dobro obrazovanje, odlično za najam stana

Grad je poznat i po relativno dobro razvijenoj industriji: ovdje se nalaze velika željezara i rafinerija nafte, što za posljedicu ima i to da se i obrazovanje u Sisku profiliralo upravo u ovom smjeru: Metalurški fakultet u Sisku jedini je fakultet tog usmjerenja u cijeloj Hrvatskoj. Ovdje je još i 14 osnovnih te 7 srednjih škola, kao i dva gradska vrtića, što znači da u kojem god dijelu grada se odlučite za najam stana ili najam kuće da ćete imati neku obrazovnu ustanovu u blizini.

Ukusna hrana i zanimljivi sportovi

Šire područje grada nadaleko je poznato po kvalitetnoj poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji, a dnevno svježe proizvode poput voća i povrća, ali i mesa, mesnih prerađevina i mlijeka možete kupiti na Gradskoj tržnici Sisak koja se nalazi na trgu Josipa Mađerića. Isto tako, ako ne želite trošiti vrijeme na pripremu obroka nakon najma stana, tada možete posjetiti restorane Stari grad i Coctail koji nude odličnu atmosferu te izbor i lokalne, ali i međunarodne kuhinje.

Kada je riječ o sportu, u Sisku vrlo dugu tradiciju imaju nogomet i šah, ali i ostali sportovi poput hokeja, klizanja, kuglanja, ronjenja, košarke i borilačkih sportova, što znači da kada pronađete svoj stan za najam ili kuću za najam da ćete se vrlo jednostavno moći baviti svojim omiljenim sportom u jednom od brojnih gradskih sportskih kupova. U Capragu se nalaze i otvoreni bazeni koji su okupljalište brojnih stanovnika i posjetitelja grada tijekom ljetnih vrućina, a ako se želite osvježiti u rijeci, tada na raspolaganju imate i uređeno gradsko kupalište Zibel na Kupi. Na Zibelu se nalazi i ledena dvorana za ljubitelje klizanja i hokeja.

Grad je podijeljen u sljedeće gradske četvrti:

·        Brzaj

·        Caprag

·        Centar

·        Galdovo

·        Kanak

·        Naselje

·        Podjarak

·        Pogorelac

·        Tomićev put

·        Viktorovac

·        Vrbina

·        Zeleni brijeg

·        Zibel

Kako je već rečeno, grad i šire gradsko područje teško su oštećeni u potresu, no, neke su građevine već obnovljene i u planu je obnova i mnogih drugih, tako da ako tražite stan za najam ili kuću za najam u Sisku, sigurno ćete pronaći nešto po svojoj mjeri.

Kada su u pitanju cijene najma stana, tada su one značajno povoljnije nego u drugim većim gradovima, kao što je na primjer u Zagrebu, a drastično povoljnije nego u gradovima na obali. Ako pak tražite kuću za najam, u Sisku ćete pronaći mnoštvo različitih nekretnina, dok još raznovrsniju i povoljniju ponudu možete naći u mnogim mjestima u okolici grada. Sisak nije ogroman grad u svjetskim razmjerima, i iako je relativno jednostavno čak i pješke doći s jednog dijela grada u drugi, u gradu je dobro organiziran javni gradski i prigradski prijevoz, zahvaljujući čemu možete relativno jednostavno doći na željeno odredište.

Na kraju, Sisak je divan i gostoljubiv grad koji svim svojim stanovnicima pruža mogućnost za prekrasan život, bez obzira na to jesu li u njega došli trajno ili samo na određeno vrijeme.

{"slug":"sisak","title":"Sisak"}
sisak