Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Osijek

Sortiranje:
ad
Bell
Ups! Nismo uspjeli pronaći ni jednu nekretninu za ovo pretraživanje.

Na cijelom webu, nismo uspjeli pronaći nijednu nekretninu u .

Želite li biti obaviješteni kada ćemo imati?

Slična pretraživanja

Zašto unajmiti dom u Osijeku?

Osijek, grad na Dravi i slavonska prijestolnica, četvrti grad po veličini u Hrvatskoj i najveći u Slavoniji, ima nešto manje od sto tisuća stanovnika. To je grad s najviše zelenila i zelenih površina u Republici Hrvatskoj, a posebno divljenje izaziva Tvrđa koja se nalazi u samom centru grada.

Tvrđa se nalazi na desnoj obali Drave i predstavlja povijesnu jezgru Osijeka. Riječ je o ostatku nekadašnje osječke tvrđave koji je s vremenom prerastao u gradski prostor. Tvrđu su podigle austrijske vojne vlasti nakon oslobođenja od Turaka 1687. godine, a u njoj se nalazilo sjedište generalata i predstavljala je važnu obrambenu točku jugoistočnog dijela Austro-Ugarske monarhije. Danas se u Tvrđi nalazi Muzej Slavonije, dio zgrada Sveučilišta te mnogobrojni restorani i kafići, zahvaljujući čemu je postala popularno mjesto susreta svih generacija.

Bogata povijest

Osječka povijest seže još do Kelta, a u rimsko doba je na području Osijeka bio rimski vojni logor. Tijekom Austro-Ugarske, Osijek je bio važno vojno sjedište, a mnoge zgrade u centru grada sežu u ta daleka vremena. Danas je riječ o velikom gradu, industrijskom, akademskom i kulturnom sjedištu Slavonije.

Odlična prometna povezanost

Osijek je odlično prometno povezan: do njega vodi autocesta Slavonika, željeznička pruga, ali i međunarodna zračna luka. Osijek je jedini grad u Hrvatskoj, uz Zagreb, kojemu je javni gradski prijevoz organiziran i tramvajem i autobusom, zbog toga je najam stana u svim dijelovima Osijeka jednostavan jer možete lako stići na odredište.

Iako je Drava u Osijeku plovna do Dunava, trenutačno nije organiziran prijevoz putnika po njoj. No, Drava u Osijeku poznata je po kupalištu Kopika koje svakog ljeta okuplja brojne Osječane i posjetitelje grada. Osim kupališta, uz Dravu se proteže Promenada, omiljeno šetalište mnogih stanovnika, koje je ujedno i najduže u Hrvatskoj: duljina na desnoj obali rijeke mu iznosi 3650 metara, dok je na lijevoj dugo 4300 metara.

Kvalitetne obrazovne ustanove i zanimljiva sportska ponuda

Kada je riječ o obrazovanju, u Osijeku se smjestilo Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek, na kojem studira više od dvadeset tisuća studenata, i obuhvaća više od deset fakulteta različitih usmjerenja. U gradu je mnogo kvalitetnih osnovnih škola i vrtića, zbog čega je najam kuće ili stana dobra odluka u svakom dijelu grada.

Ljubitelji sporta i sportskih događanja posebno će cijeniti odlaske u Gradski vrt – sportski kompleks u kojem treninge održavaju brojni sportski klubovi, ali i u kojoj se odvijaju važni sportski događaji, poput međunarodnih rukometnih utakmica i slično. Osijek je dom i popularnog nogometnog kluba NK Osijek koji redovito nastupa u vodećim europskim natjecanjima.

Neponovljivi slavonski specijaliteti

Istinski gastronomi u Osijeku će zaista doći na svoje. Naime, Slavonija je nadaleko poznata po vrhunskoj hrani i odličnim jelima, a mnogobrojni restorani u Osijeku i okolici nude slavonske specijalitete. Najpoznatiji su Čingi Lingi Čarda, Hotel Osijek i Terra Negra Country Club.

Osim restorana, u vrhunskoj hrani možete uživati zahvaljujući bogatoj ponudi svježe domaće hrane, posebice voća i povrća na gradskim tržnicama. Gotovo svaki dio grada ima svoju lokalnu tržnicu na koju dolaze prodavači iz okolice i nude svoje dnevno svježe proizvode. Na širem području Osijeka i ostalih mjesta u blizini, posebice u Baranji, na posebnoj je cijeni riječna riba. Odlična jela od riječne ribe možete isprobati u restoranima Kod Javora i Kod Baranjca koji se nalaze u Osijeku, te Citadela koji je u obližnjoj Baranji. Zahvaljujući odličnoj ponudi na gradskim tržnicama, možete se i sami okušati u pripremi nakon što obavite najam stana u Osijeku.

Sad kada ste saznali po čemu je Osijek poseban, vrijedi razmisliti o najmu stana ili kuće u tome gradu.

Najam stana ili najam kuće?

Danas je Osijek podijeljen u 7 gradskih četvrti, a u svakoj od njih možete pronaći nekretninu za najam. Četvrti su:

·        Retfala

·        Gornji grad

·        Industrijska četvrt

·        Tvrđa

·        Novi grad

·        Jug II

·        Donji grad

Riječ je o velikom gradu, i bez obzira na to tražite li kuću za najam ili pak stan za najam u Osijeku, sigurno ćete vrlo jednostavno pronaći ono što tražite. U samom centru grada moguće je pronaći stan za najam u starim zgradama koje imaju svoj poseban šarm, a što više idete prema rubu, to je veći izbor stanova u novijim građevinama.

Kada je riječ o najmu kuće u Osijeku, ovdje je izbor nekretnina relativno ograničen, no, ako vam nije bitno da budete u samome gradu, u mnogim manjim mjestima u okolici možete pronaći mnogo različitih kuća za najam po povoljnijim cijenama.

Budući da Osijek nije turistički grad, cijene najma niže su nego na Jadranskoj obali, stoga nije neobično što se mnogo ljudi odlučuje upravo za najam stana u ovom prekrasnom gradu.

Dijelovi grada u kojem stan se stanovi iznajmljuju ovisi ponajprije o financijskim mogućnostima. Oni nešto dubljeg džepa biraju Novi grad i stanove u Gornjem gradu, dok je najam stanova na Jugu II i u Donjem gradu nešto povoljniji.

No, bez obzira na to gdje odaberete svoj stan za najam u Osijeku, cijeli je grad dobro povezan javnim gradskim prijevozom i brzo ćete stići na željeno odredište.

{"slug":"osijek","title":"Osijek"}
osijek