Ovim pretraživanjem pronađeno je 688 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Rijeka

Sortiranje:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Slična pretraživanja

Je li Rijeka pravi grad za najam stana?

Rijeka, treći grad po veličini u Hrvatskoj s više od stotinu tisuća stanovnika, najveća je hrvatska luka, i smjestila se u središtu Kvarnerskog zaljeva. Rijeka je odlično prometno povezana, cestovnim i željezničkim putem, a zanimljivo je da se riječka zračna luka nalazi na obližnjem otoku Krku. Naime, zbog specifičnog geografskog položaja, zračna je luka sagrađena na otoku Krku koji je s kopnom povezan mostom čiji je veliki luk najdulji armirano-betonski luk na svijetu. Ako se odlučite za najam u Rijeci, do grada je vrlo jednostavno doći, a gradski je javni prijevoz odlično organiziran autobusima.

Zanimljivo je da se na pola sata vožnje automobilom od Rijeke možete – skijati. Skijalište Platak nalazi se sjeverno od grada i privlači mnogo gostiju tijekom zimske sezone.

Burna povijest i zanimljiva arhitektura

Povijest Rijeke vrlo je burna i puna različitih previranja, što se najbolje može vidjeti po različitim građevinama i stilovima gradnje u raznim dijelovima grada. Osim toga, grad se tijekom vremena širio i spajao prigradska naselja u grad, zahvaljujući čemu je Rijeka s vremenom postala veliki grad. Kroz Rijeku teče rijeka Rječina koja se kroz ušće ulijeva u Jadransko more u dijelu grada pod nazivom Delta. Ako želite živjeti na ušću rijeke u more, tada u tom dijelu grada potražite stan za najam.

Korzo – centar grada, idealan za najam stana

Sam centar Rijeke predstavlja riječki Korzo. To je najpoznatija ulica u gradu i mjesto na kojem se odvijaju mnoge poznate proslave i svečanosti, kao što je na primjer Riječki karneval na kojem sudjeluju tisuće ljudi i koji redovito prati otprilike sto tisuća gledatelja. Na njemu redovito sudjeluju i poznati zvončari iz obližnjeg Kastva koji su 2009. godine zaštićeni kao UNESCO-va nematerijalna svjetska baština. Ako želite pratiti veselu fašničku povorku s balkona, tada je rješenje najam stana na Korzu.

Kada je riječ o drugim kulturnim i umjetničkim znamenitostima, u Rijeci se održavaju brojni glazbeni festivali i revije, a u gradu djeluje nekoliko muzeja.

Kvalitetne škole u cijelom gradu

U Rijeci se nalazi 28 osnovnih škola i 18 srednjih škola, što znači da bez obzira na to u kojem se dijelu grada odlučite na najam stana ili najam kuće, svojoj djeci možete jednostavno osigurati odgovarajuće kvalitetno obrazovanje. Uz osnovne i srednje škole, u Rijeci se smjestilo više od deset visokoškolskih ustanova, tako da je moguće studirati na Ekonomskom, Filozofskom, Građevinskom, Pravnom i ostalim fakultetima, od kojih se neki nalazi na Sveučilišnom kampusu na Trsatu. Na Sveučilištu u Rijeci ove akademske godine studira više od 15 tisuća studenata, a najam stana na Trsatu glavna je tema razgovora prije početka akademske godine.

Sve vrste sportova u jednom gradu

U Rijeci gotovo da ne postoji sport kojim se nije moguće baviti, od nogometa, košarke i rukometa do vaterpola, jedrenja i plivanja. Zahvaljujući odličnom geografskom položaju, u Rijeci i njezinoj se blizini održavaju nacionalne i međunarodne jedriličarske regate. U dijelu grada pod nazivom Grobnik nalazi se automotodrom na kojem se održavaju državni i međunarodni trkački treninzi i utrke.

Iako se na prvi pogled ne čini tako jer je riječ o velikom industrijskom gradu, u Rijeci se nalazi i dvadeset uređenih plaža s tušem i toaletom, a na Kantridi se, osim u moru, možete osvježiti i u najvećem kompleksu bazena u Hrvatskoj. Upravo je zato najam stana na Kantridi odlična ideja za sve ljubitelje sporta, a pogotovo i zbog blizine velikog nogometnog stadiona koji je prije bio dom HNK Rijeka. Osim u Rijeci, osvježiti se možete na brojnim plažama u okolici, a sezona kupanja počinje u proljeće i proteže se do kasne jeseni.

Ljubitelji mora i dugih šetnji uz more, nakon što obave najam stana u Rijeci, uživat će u šetnici Lungomare. Riječ je o šetnjici dugoj dvanaest kilometara, a počinje u obližnjem Voloskom i proteže se sve od Lovrana i prolazi kroz Opatiju, Iku i Ičiće.

Rijeka je administrativno podijeljena na mjesne odbore:

·         Bulevard

·         Banderovo

·         Belveder

·         Brajda-Dolac

·         Brašćine-Pulac

·         Centar-Sušak

·         Draga

·         Drenova

·         Gornja Vežica

·         Gornji Zamet

·         Grbci

·         Kantrida

·         Kozala

·         Trsat

·         Krimeja

·         Luka

·         Mlaka

·         Orehovica

·         Pašac

·         Pećine

·         Pehlin

·         Podmurvice

·         Podvežica

·         Potok

·         Srdoči

·         Sveti Kuzam

·         Sveti Nikola

·         Svilno

·         Školjić – Stari grad

·         Škurinje

·         Škurinjska Draga

·         Turnić

·         Vojak

·         Zamet

Na Turniću se nalaze neboderi-blizanci, najviši stambeni neboderi u Hrvatskoj, a pogled iz njih seže na tri strane svijeta: istok, zapad i jug i iz njih možete uživati u neponovljivim vizurama.

Rijeka je prekrasan grad koji privlači mnogo posjetitelja zahvaljujući odličnim mogućnostima za život i rad, ali i gostoljubivim domaćinima koji osiguravaju da se svi osjećaju dobrodošlo i ugodno, bez obzira na to jesu li tamo privremeno zbog najma stana ili dugoročno.

{"slug":"rijeka","title":"Rijeka"}
rijeka