Ovim pretraživanjem pronađeno je 15 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Dubrovnik

Sortiranje:
ad
ad
ad
ad
ad
Slična pretraživanja

Najam u Dubrovniku – da ili ne?

Dubrovnik, grad na krajnjem jugu Hrvatske, dom je za više od četrdeset tisuća stanovnika, a njegov se Stari grad od 1979. godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Prema povijesnim izvorima, grad je nastao u sedmom stoljeću, a svoj vrhunac doživljava tijekom 15. i 16. stoljeća za vrijeme Dubrovačke Republike. Dubrovčani danas svoj grad nazivaju jednostavno Grad.

Dubrovnik je dobro cestovno povezan s drugim velikim gradovima u Hrvatskoj, a ima i vrlo prometnu zračnu luku. Uz to, povezan je i pomorskim putem, a u njega svake godine dolazi sve više i više turističkih i drugih putničkih brodova iz cijelog svijeta.

U blizini se nalazi i Arboretum Trsteno, najstariji arboretum na svijetu, a dvije najstarije plantane u njemu imaju oko 400 godina.

Topla klima i lokalno uzgojeno voće

U Dubrovniku vlada prava mediteranska klima s više od 250 sunčanih dana godišnje, a snijeg i temperature ispod nule su prava rijetkost. Zahvaljujući ovome, ali i činjenici da je smješten na obali Jadranskog mora, Dubrovnik je istinski turistički biser koji svake godine posjećuju stotine tisuća turista. Područje Dubrovnika i okolice poznato je po kvalitetnoj poljoprivrednoj proizvodnji, ali i za razliku od ostatka Hrvatske, uzgoju agruma, tako da na lokalnoj tržnici možete pronaći mandarine, limune i naranče iz okolice. Isto tako možete uživati u nekom od brojnih restorana koji su se smjestili po cijelom gradu, a poseban je užitak jesti na zidinama ili drugim vrhunskim lokacijama u samom gradu.

Grad Dubrovnik sastoji se od osam gradskih kotara:

·        Ploče-Iza Grada

·        Grad

·        Pile-Kono

·        Lapad

·        Montovjerna

·        Gruž

·        Komolac

·        Mokošica

Grad – idealno mjesto za najam stana

Najpoznatiji dio grada su nesumnjivo Gradske zidine koje okružuju strogi centar grada, a duge su 1940 metara, a na četiri strane svijeta imaju utvrde. U njihovom se središtu nalazi Stradun (sa službenim nazivom Placa), koji je najveća i najpoznatija gradska ulica prepuna zanimljivih kafića, restorana i malenih dućana u kojoj vrijeme vole provoditi i domaći stanovnici, ali i gosti grada. Cijeli je dio Starog grada prepun divnih građevina, od palača, crkava i utvrda, a ako želite iskusiti osjećaj življenja u takvom neponovljivom ambijentu, onda je ovo idealno mjesto za najam stana.

Ljubitelji kulture nikako neće propustiti Dubrovačke ljetne igre koje se održavaju svakog ljeta, a na kojima se održavaju brojne glazbene, dramske i plesne priredbe. Ako želite uživati u kazalištu s vlastitog prozora, tada potražite stan za najam u stogom gradskom centru. U Dubrovniku, zahvaljujući dugoj i bogatoj povijesti, nalaze se i brojni muzeji, na primjer Kulturno-povijesni muzej, Dom Marina Držića, Pomorski muzej i mnogi drugi. Dubrovnik je grad iz kojeg su potekli mnogi poznati umjetnici, znanstvenici i drugi brojni ljudi koji su ostavili značajan pečat u hrvatskoj, ali i europskoj povijesti.

Sportske aktivnosti i dobre škole

Budući da je riječ o gradu na obali mora, logično je da su u gradu dobro razvijeni „morski“ sportovi poput vaterpola i plivanja, ali u Dubrovniku se možete baviti i drugim sportovima kao što su nogomet, šah, boćanje, ragbi, košarka, odbojka i ostalima. U moru ispred grada redovito se održavaju jedriličarske regate.Tijekom sezone kupanja možete se osvježiti na brojnim gradskim plažama, a poseban užitak predstavlja odlazak brodom na otočić Lokrum koji se nalazi u blizini grada i istraživanje plaža koje se nalaze na njemu. Zaljubljenici u planinarenje brzo će zavoljeti Srđ, brzo iznad Grada, dok će oni koji više vole uživanje u prirodi bez velikih napora na vrh Srđa otići će žičarom i pritom uživati u neponovljivim vizurama, ali i u odličnoj hrani u lokalnom restoranu.

U gradu se nalazi šest osnovnih i osam srednjih škola, jedna osnovna i srednja umjetnička škola te Sveučilište u Dubrovniku, RIT Croatia i DIU Libertas.

U Dubrovniku je dobro organiziran javni gradski prijevoz autobusima na deset linija, zahvaljujući čemu možete jednostavno i brzo stići s jednog kraja grada na drugi.

Najam stana i najam kuće u turističkom biseru

Kada je riječ o najmu kuće ili najmu stana u Dubrovniku, ali i širem području grada, tada je važno napomenuti da se radi o jednom od najpopularnijih turističkih odredišta ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi i šire, što znači da su cijene najma značajno veće u odnosu na druge gradove. Osim toga, tijekom turističke sezone, koja u Dubrovniku traje od travnja do kraja listopada, a proteklih godina i dulje, posebno zahvaljujući toploj mediteranskoj klimi, vrlo je teško pronaći nekretninu za dugoročni najam jer se većina iznajmljuje na kraći rok turistima. No, bez obzira na navedeno, u cijelom području Dubrovnika, kao i u njegovoj okolici, možete pronaći prekrasne stanove i kuće za najam.

{"slug":"dubrovnik","title":"Dubrovnik"}
dubrovnik