Ovim pretraživanjem pronađeno je 13 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Rovinj

Sortiranje:
ad
ad
ad
ad
Slična pretraživanja

Najam u Rovinju – kakve su mogućnosti?

Rovinj, prekrasan mali grad na obali Jadranskog mora, jedan je od najjačih turističkih središta u Hrvatskoj. Sjeverno od Rovinja smjestio se Limski kanal, zaljev koji je nastao kao potopljeno riječno ušće rijeke Pazinčice koja se nekada ovdje ulijevala u more, a koji je nadaleko poznat po uzgoju školjaka i odličnim restoranima.

Grad je vrlo dobro prometno povezan, nalazi se vrlo blizu autoceste, Istarskog ipsilona, a iz rovinjske luke moguće je otići na brojne izlete u druge pomorske gradove. U gradu i okolici dobro je organiziran javni gradski i prigradski prijevoz autobusima, tako da je najam stana u svakom dijelu grada dobra mogućnost.

Bogata povijest i prekrasne vizure

U Rovinju živi nešto više od 13 tisuća ljudi, a postoje podaci koji navode kako je područje naseljeno još od trećeg stoljeća. Najnoviji arheološki nalazi pak upućuju na to da je na otoku na kojem je smještena stara gradska jezgra postojalo naselje u prijelazu iz drugog u prvi milenij. Budući da u gradu živi mnogo pripadnika talijanske nacionalne manjine, službeni naziv grada je Rovinj-Rovigno, a najvažnije gospodarske djelatnosti su turizam i industrijska proizvodnja.

Rovinj je treći najsunčaniji grad na Jadranu i onaj s najmanje oblačnih dana, a u prosjeku ima 134 sunčana dana godišnje. Vizuru grada nemoguće je zamisliti bez tornja crkve sv. Eufemije koja je sagrađena u 18. stoljeću, a danas predstavlja odredište mnogih hodočasnika, posebice 16. rujna kada je blagdan svetice.

Dobre mogućnosti obrazovanja, odlično za najam stana s obitelji

U gradu su dva dječja vrtića, tri osnovne i tri srednje škole, od kojih su jedna osnovna i jedna srednja talijanske. Centar za istraživanje mora, kao istraživački centar Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba, već godinama djeluje u Rovinju i provodi različite vrste oceanografskih istraživanja. Osim toga, u Rovinju aktivno djeluju i Gradska knjižnica Marija Vlačić Ilirik te Muzej grada Rovinja koji redovito organiziraju različita događanja koja obogaćuju kulturnu scenu u gradu.

U Rovinju se možete baviti raznim sportovima, od nogometa, košarke, boćanja, veslanja, odbojke do jedrenja i drugih. U gradu se organiziraju i brojne jedriličarske regate na kojima sudjeluju brojni natjecatelji iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. U rovinjskoj okolici možete se voziti biciklom po brojnim biciklističkim stazama, a sjeverno od grada nalazi se i Parenzana, biciklistička staza koja je nastala na staroj uskotračnoj pruzi koja je povezivala Poreč s Trstom. Danas je riječ o pravoj turističkoj atrakciji koja privlači brojne posjetitelje i ljubitelje biciklizma.

Rovinj je bogat prekrasnim plažama, kao i okolna mjesta. Neke se plaže nalaze ispod hotela, dok su druge javne gradske. Na primjer, plaža Baluota smjestila se ispod povijesne jezgre grada, tako da osvježenje od ljetnih vrućina možete potražiti u samom centru, nakon što se obavili najam stana. Do otoka Sveta Katarina redovito vozi brodska linija i nakon samo deset minuta vožnje možete uživati u predivnom zelenilu i plavetnilu koje taj otočić nudi.

Vrhunski restorani

Ako volite ukusno pojesti, a pritom i iskusiti pravi gurmanski doživljaj, onda je Rovinj pravo mjesto za vas. Budući da se radi o gradu u kojem se nalaze neki od najekskluzivnijih hotela u cijeloj Hrvatskoj, nije čudno da se ovdje nalaze i neki od najboljih restorana. Naime, u Rovinju se nalaze čak dva restorana koja se mogu pohvaliti Michelinovom zvjezdicom: restoran Monte i restoran Agli Amici. Naravno, i brojni drugi restorani u gradu nude odličnu hranu, tako da ako je vaš budžet ipak nešto više ograničen, moći ćete bez problema uživati u vrhunskim specijalitetima. S obzirom na to da se Rovinj nalazi u Istri koja je nadaleko poznata po vrhunskim vinima, maslinovim uljima te drugim prehrambenim proizvodima, nije čudno što mnogi restorani pripremaju odličnu hranu. Neki se od njih nalaze na samoj obali tako da ćete osim u odličnoj hrani, moći uživati i u neponovljivim vizurama.

Kakve su mogućnosti najma u Rovinju?

Budući da se radi o pravom turističkom biseru, najam stana u Rovinju može predstavljati poprilično izazovan zadatak. Tijekom turističke sezone, koja svake godine traje sve dulje, može biti vrlo teško pronaći stan za najam ili kuću za najam na dulje razdoblje, s obzirom na to da je većina raspoloživih kapaciteta predviđena za turiste i kratkoročni najam.

Također, cijene najma stana vrlo su visoke u usporedbi s drugim mjestima u Hrvatskoj, čak i onima na Jadranskoj obali, tako da nije rijetkost da se neki ljudi odlučuju za najam u drugim mjestima koja su ipak nešto udaljenija od obale. Ako tražite kuću za najam, tada ćete u Rovinju pronaći prekrasne građevine, no, imajte na umu da cijene mogu biti poprilično visoke.

Na kraju, Rovinj je prekrasan grad koji nudi gotovo sve što je potrebno za ugodan život, ali imajte na umu da se radi o turističkom središtu i da zbog toga cijene najma stana mogu biti značajno veće nego što se može očekivati.

{"slug":"rovinj","title":"Rovinj"}
rovinj