Ovim pretraživanjem pronađeno je 3 oglasa
Sakrij filtre
0 kn
2.500 kn
1
8
Prikaži 3 rezultata
Agenta za Pretraživanje - potpuno besplatno: Primite e-mail kada se pojavi oglas koji odgovara Vašim kriterijima
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Pula - ovdje pogledajte sve slobodne stanove u Pula

Sortiranje:
Pula
Kupaonice
1
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
8.042 kn/mj
Saznajte više
Pula
Kupaonice
1
Spavaće sobe
1
Vrsta
Kuća
3.006 kn/mj
Saznajte više
Pula
Kupaonice
1
Spavaće sobe
2
Vrsta
Stan
5.486 kn/mj
Saznajte više
Slična pretraživanja

Je li najam stana u Puli dobra ideja?

Ako želite živjeti u gradu u kojem rimsku povijest možete gledati sa svog prozora, tada definitivno trebate razmisliti o najmu stana u Puli, a ni obližnje Jadransko more definitivno nije nešto što treba samo tako odbaciti. Grad bogate povijesti koja seže sve do nekoliko tisuća godina prije Krista, smjestio se na južnom dijelu istarskog poluotoka i danas predstavlja industrijsko, kulturno i obrazovno središte cijele Istre.

Pula je sedmi grad po veličini u Hrvatskoj s nešto više od pedeset tisuća stanovnika, s jakom ekonomijom: u Puli je razvijena industrija, dok se u okolici mnogo ljudi bavi poljoprivredom, no, najčešće turizmom. Do Pule je jednostavno doći, u blizini grada nalazi se međunarodna zračna luka, grad je povezan autocestom s drugim velikim gradovima, a i značajno je razvijen međunarodni i nacionalni pomorski promet. Zanimljivo je da je početkom prošlog stoljeća Pula imala i električni tramvaj, ali je on zbog povijesnih okolnosti ukinut, dok je danas javni gradski prijevoz dobro organiziran s više od 20 gradskih i prigradskih linija.

Zanimljiva povijest i kultura

Ljubiteljima kulture posebno će se svidjeti Arheološki muzej Istre i Povijesni muzej Istre, kao i muzejski postav u Amfiteatru. Kada se govori o Puli, nemoguće je ne spomenuti Amfiteatar u Puli, tj. pulsku Arenu. Riječ je o šestom po veličini rimskom amfiteatru u svijetu, a jedan je i od najsačuvanijih, a gradnja mu je započeta u prvom stoljeću. Iako se radi o živom komadu povijesti koji je preživio brojne povijesne događaje, Arena je često služila lokalnim stanovnicima, ali i stranim graditeljima kao besplatan izvor građevinskog materijala, što je gradska vlast više puta branila i kamen se zadnji put koristio 1709. godine, nakon čega je prestalo iskorištavanje Arene u te svrhe. Osim Arene, u Puli se nalazi još mnogo spomenika iz rimskog doba koje svakako vrijedi istražiti nakon što obavite najam stana ili najam kuće u Puli.

Obrazovanje na dva jezika

U Puli se nalazi Sveučilište Jurja Dobrile na kojem je, između ostalog, moguće studirati jezike, tehničke i medicinske znanosti, ali i ekonomiju i turizam. U gradu se nalazi i 13 osnovnih te 12 srednjih škola, koje se nalaze u svim dijelovima grada.

Talijanska nacionalna manjina ima mnogo svojih predstavnika u Puli kao i u Istri, tako da u više škola možete dobiti obrazovanje na talijanskom jeziku, a u Puli se smjestila i Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj.

Grad je podijeljen na sljedeće dijelove:

Grad se smjestio na obali Jadranskog mora i stoga nije čudno da privlači mnogo posjetitelja tijekom cijele godine, a posebice ljeti. U blizini Pule nalazi se i nacionalni park Brijuni, otočje na kojem je moguće vidjeti čak i otiske dinosaura.

Od ljetnih se vrućina nakon najma stana možete odmoriti na gradskim plažama od kojih su najpoznatije Gortanova Uvala na Lungomareu, Ambrela i Havajsko na Verudeli, te Pješčana Uvala i Valkane. U Puli se možete baviti mnogim sportovima, od nogometa i borilačkih sportova do vodenih sportova poput veslanja, vaterpola, jedrenja i plivanja.

Vrhunska hrana, idealna za predah nakon najma stana

Budući da je Pula neraskidivo povezana s cijelom Istrom koja je nadaleko poznata po kvalitetnim poljoprivrednim proizvodima, počevši od maslinovog ulja i vina sve do ribe i svježeg voća i povrća, nije čudno da se u Puli može odlično pojesti. U gradu je mnogo restorana u kojima se jede „s nogu“, kao i onih klasičnih u kojima možete uživati u kvalitetnom obroku. Jedan od poznatih restorana je i trattoria Vodnjanka koja je poznata po tome što se na jelovniku taj dan nalazi ono što kuhari pronađu svježe na gradskoj tržnici.

U gradu se inače nalaze dvije tržnice: glavna centralna tržnica i tržnica u Verudi.

Ako se odlučite za najam stana ili najam kuće u Puli, trebate biti svjesni da su cijene značajno veće nego u drugim dijelovima Hrvatske, a tijekom turističke sezone, pronaći slobodnu nekretninu za najam može biti vrlo zahtjevan proces. Naime, iako je Pula relativno velik grad s mnogo stambenih prostora, to je istovremeno i turistički grad, što znači da se mnogo slobodnih stanova iznajmljuje tijekom ljeta upravo turistima za kratkoročni najam.

Kada su u pitanju cijene najma stana u Puli, lošije opremljeni stanovi starijeg datuma u pravilu postižu niže cijene, dok su oni noviji i u bolje stanju uglavnom skuplji. No, budući da je u pitanju popularno turističko odredište, tada lokacija vrlo često igra glavnu ulogu kada je u pitanju cijena najma stana.

Na kraju, najam stana u Puli je odlična ideja jer grad nudi sve što je potrebno za ugodan život.


{"slug":"pula","title":"Pula"}
pula