Ovim pretraživanjem pronađen je 1 oglas
Sakrij filtre
0 kn
2.500 kn
1
8
Prikaži 1 rezultata
Agenta za Pretraživanje - potpuno besplatno: Primite e-mail kada se pojavi oglas koji odgovara Vašim kriterijima
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Zadar - ovdje pogledajte sve slobodne stanove u Zadar

Sortiranje:
Zadar
Kupaonice
-
Spavaće sobe
1
Vrsta
Kuća
45.084 kn/mj
Saznajte više
Slična pretraživanja

Zašto iznajmiti nekretninu u Zadru?

Zadar je prekrasan grad u sjevernom dijelu Dalmacije, peti po veličini u cijeloj Hrvatskoj i drugi u Dalmaciji, s nešto više od 70.000 stanovnika. Zanimljivo je da pod administrativnu upravu Zadra potpadaju i naselja na otocima Ist, Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava i Silba.

Zadar je odlično prometno povezan: spojen je na glavnu autocestu i željezničku prugu, a ima i veliku međunarodnu pomorsku luku te zračnu luku. Uz to, gradski je promet kvalitetno organiziran autobusima. Ako ste razmišljali o najmu stana u Zadru, pročitajte do kraja da vidite zašto je to dobra ideja.

Najstariji dio grada je Poluotok, a ostali dijelovi grada su: Arbanasi, Bili Brig, Bokanjac, Brodarica, Crvene Kuće, Diklo, Dračevac, Gaženica, Jazine, Maslina, Novi Bokanjac, Ploča, Puntamika, Ričina, Smiljevac, Stanovi, Vidikovac, Višnjik i Voštarnica.

Zadar je u svjetskim razmjerima poznat po poznatoj izjavi Alfreda Hitchcocka o tome da ima najljepši zalazak sunca na svijetu, a čemu se svake godine dive tisuće turista i drugih posjetitelja koji dolaze u ovaj prekrasan grad.

Pretpostavlja da se je rimsku koloniju u Zadru, tadašnjoj Jaderi, osnovao sam Julije Cezar, a i danas se ostatci rimskog foruma mogu pronaći u gradu. U ranom srednjem vijeku nastao je i najpoznatiji spomenik i simbol grada Zadra, te najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj, crkva sv. Donata u kojoj se svake godine zbog izvanredne akustike održavaju glazbene večeri. Ako vas zanima antička, ali i novija povijest Zadra, tada obavezno trebate posjetiti Arheološki muzej Zadar te Muzej antičkog stakla koji ima jedinstvenu zbirku arheoloških artefakata od stakla, a koji svjedoče o dugoj povijesti.

Što posjetiti u Zadru nakon najma stana?

Kada je riječ o modernijim znamenitostima u Zadru koje obavezno trebate posjetiti nakon najma stana na Poluotoku ili u blizini, tada su Pozdrav Suncu i Morske orgulje nezaobilazne točke. Pozdrav Suncu lociran je na najzapadnijoj točki Poluotoka, odmah pokraj Morskih orgulja, a pruža neponovljiv pogled na otoke oko Zadra te nezaboravan zalazak sunca. Morske orgulje su dio obale s nekoliko redova stepenica koje idu prema moru. U njih je ugrađeno je 35 različitih cijevi okomito na obalu. Na kraju cijevi nalaze se zviždaljke koje sviraju 7 akorda od 5 tonova, a kroz performinane kamene stepenice izlazi jedinstven zvuk, tj. morem potisnut zrak.

Kada je riječ o plažama, tu se Zadar zaista može pohvaliti odličnom ponudom: od plaže Kolovare koja se nalazi gotovo u samom centru grada, do plaža Vitrenjak i Puntamika i pješčane plaže Borik. Naravno, ako ste raspoloženi za istraživanje, mnoga manja mjesta u blizini Zadra imaju prekrasne plaže na kojima ćete zasigurno uživati.

Odlično obrazovanje i svježa hrana

Sveučilište u Zadru jedno je od najstarijih u Europi, utemeljeno 1396. godine, a danas ima dvadesetak odjela na kojima studira oko šest tisuća studenata. Zbog tako velikog broja studenata, najam stana u Zadru može biti proces koji traje dulje no što ste planirali. Većina prostora u kojima se odvija nastava nalazi se na Poluotoku i Višnjiku, zbog čega su ti dijelovi posebno popularni kod studenata.

U Zadru je nekoliko tržnica na otvorenom prostoru, od kojih je najživopisnija ona na Poluotoku, u samom centru grada. Mnogi lokalni proizvođači iz okolice redovito nude svježe i lokalne proizvode koji privlače i lokalne stanovnike i turiste koji dođu u Zadar. Osim tržnica, proteklih su godina u Zadru otvorena tri velika trgovačka centra s bogatom ponudom proizvoda.

Sport i sportski velikani

Zadarska sportska povijest iznimno je bogata uspjesima i velikanima kao što su košarkaš Krešimir Ćosić i nogometaš Luka Modrić, a i danas su aktivni mnogi sportski klubovi poput KK Zadar i mnogih drugih. Kojom god vrstom sporta da se želite baviti, Zadar ima nešto za vas.

Najam stana ili najam kuće u Zadru – što je bolje?

Budući da se radi o gradu na obali Jadranskog mora, Zadar posjećuje jako puno turista, posebice tokom ljeta, kada je najam stanova i kuća vrlo popularan. Upravo zbog toga mnogo stanovnika iznajmljuje svoje nekretnine na elitnim lokacijama turista, ali u većini se slučajeva radi o dnevnom ili tjednom (kratkoročnom) najmu.

Ako tražite nekretninu za dugoročan najam u Zadru, tada je najbolje u to krenuti na jesen kada završi glavni dio turističke sezone. Najam kuće u Zadru može biti ponešto zahtjevniji s obzirom na to da je u širem području grada moguć uglavnom najam stana, dok se kuće češće iznajmljuju u mjestima koja se nalaze u okolici Zadra.

Stanovi za najam u Zadru raspoređeni su po cijelom gradu, i ima ih u svim kategorijama: od prekrasno uređenih stanova novijeg datuma do onih starijih koji mogu imati i pomalo zastarjelo uređenje.

Kada je riječ o cijeni najma stana u Zadru, tada su skuplji oni koji su bliže Poluotoku i cijelom obalnom dijelu, tj. u dijelovima Puntamika, Borik i Diklo, kao i bolje uređeni, a što su udaljeniji od obale, to su cijene povoljnije.


{"slug":"zadar","title":"Zadar"}
zadar