Ovim pretraživanjem pronađeno je 247 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Split

Sortiranje:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Slična pretraživanja

Najam u Splitu – zašto se odlučiti za taj grad?

Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj i najveći grad Dalmacije s više od 160 tisuća stanovnika, smjestio se na istočnoj obali Jadranskog mora. Split je najveća pomorska putnička luka u Hrvatskoj koja povezuje sve srednjedalmatinske otoke, ali i Anconu. Osim morem, Split je odlično povezan i kopnom: sa Zagrebom ga spaja autocesta A1 i željeznička pruga, dok iz ostatka svijeta možete u Split najjednostavnije - doletjeti. Ako se odlučite za najam u Splitu, možete biti sigurni da ćete biti odlično prometno povezani i pri dolasku u grad, ali i kada ste u gradu jer Split ima dobro razvijen gradski prijevoz autobusima.

Povijest koju možete vidjeti

Proteklih je godina Split postao istinsko turističko središte, čemu može zahvaliti ne samo prekrasnom moru, već i bogatoj povijesti. Kada se govori o splitskoj povijesti, samo središte grada jest Dioklecijanova palača. Riječ je o građevini sagrađenoj po nalogu rimskog cara Dioklecijana 305. godine, a koja je s vremenom postala gradska cjelina. Ako tražite stan za najam koji u sebi nosi rimsku prošlost, tada razmislite o najmu stana u samoj Dioklecijanovoj palači. Taj dio grada obuhvaća i dijelove izvan palače, zove se Grad, i kada Splićani kažu da idu u Grad, točno se zna na koji dio grada misle. Uz istočni dio palače smjestio se i Pazar, velika tržnica na otvorenom na kojoj se prodaju svježi lokalni proizvodi.

„Najsportskiji grad na svitu“

Nakon samo nekoliko minuta lagane šetnje od Dioklecijanove palače naći ćete na Marjanu, zaštićenoj park-šumi, koje je istinsko utočište za sve ljubitelje sporta i rekreacije, ali i prekrasne prirode.

Osim na Marjanu, u Splitu se možete baviti i drugim sportovima jer je Split nadaleko poznat kao „najsportskiji grad na svitu“. Iz Splita su brojni hrvatski osvajački olimpijskih odličja, nogometaši, kao i Goran Ivanišević, osvajač Wimbledona.

Ako ste se odlučili za najam u Splitu, i volite nogomet, tada ćete vrlo brzo zavoljeti i Hajduk. Riječ je o nogometnom klubu za koji živi cijeli grad, i njegove su utakmice često istinski spektakl. Ljubitelji sporta u Splitu mogu baviti i drugim sportovima kao što su  košarka, vaterpolo, rukomet, jedrenje, veslanje, tenis i mnogi drugi.

Kotarevi za bolje snalaženje

Split je podijeljen u gradske kotareve:

·         Bačvice

·         Blatine-Škrape

·         Bol

·         Brda

·         Grad

·         Gripe

·         Kocunar

·         Kman

·         Lokve

·         Lovret

·         Lučac-Manuš

·         Mejaši

·         Meje

·         Mertojak

·         Neslanovac

·         Plokite

·         Pujanke

·         Ravne njive

·         Sirobuja

·         Spinut

·         Split 3

·         Sućidar

·         Šine

·         Trstenik

·         Varoš

·         Visoka

·         Žnjan

Bačvice su najpoznatije po prekrasnoj plaži na kojoj se gotovo tijekom cijele godine igra picigin. Riječ je o tradicionalnoj splitskoj igri s loptom u moru, s cilj je igre da lopta ne padne u more dok igrači stoje u moru dubokom dvadesetak centimetara. Ako tražite odličnu zabavu, tada je i gledanje, ali i igranje picigina na Bačvicama nešto što nikako ne smijete propustiti. Naravno, Bačvice nisu jedina plaža u Splitu, već je u gradu nekoliko gradskih plaža, a u blizini svake je moguć najam stana.

Ako tražite kuću za najam u Splitu, tada razmislite o Mejama jer je riječ o vrlo mirnom dijelu grada.

Bez obzira jeste li se u Splitu odlučili za dugoročni najam stana ili kratkoročni najam, obavezno trebate posjetiti neke od brojnih gradskih muzeja, kao i obližnji Solin u kojem možete posjetiti povijesni amfiteatar koji seže u rimsko doba.

Kvalitetno obrazovanje za sve uzraste

Kada je riječ o obrazovanju, u Splitu su ravnomjerno raspoređene osnovne škole, njih čak 25, u svakom dijelu grada, tako da, gdje se god odlučite za najam u Splitu, možete biti sigurni da će vaše dijete imati osnovnu školu u blizini. Srednjih je škola 18, s različitim smjerovima obrazovanja.

U Splitu djeluje Sveučilište u Splitu na kojem studira više od 20.000 studenata na 11 fakulteta, umjetničkoj akademiji i četiri sveučilišna odjela. Riječ je o jednom od najboljih sveučilišta u ovom dijelu Europe. Ekonomski, Pomorski, Prirodoslovno matematički i drugi fakulteti nalaze se u Splitu 3, kao i četiri srednje škole. To je jedan od najmlađih gradskih kotareva, a tu su i studenski i učenički dom. U planu je da se u taj dio preseli i Filozofski fakultet, što će Split 3 učiniti pravim znanstvenim središtem grada.

Posao i rad u Splitu

Budući da se grad nalazi na obali Jadranskog mora, dobro je razvijena turistička djelatnost i ako se volite i znate baviti turizmom, tada je Split odličan odabir. Osim turizmom, na širem je području Splita dobro razvijena i industrija, posebice brograđevna.

Odabir Split kao grada za najam stana ili najam kuće dobra je ideja jer se radi o velikom gradu u kojem svatko može naći nešto prema svojim potrebama.

{"slug":"split","title":"Split"}
split