Ovim pretraživanjem pronađeno je 5 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Šibenik

Sortiranje:
ad
ad
Slična pretraživanja

Najam stana u Šibeniku – da ili ne?

Šibenik, poznat kao i Krešimirov grad, spominje se prvi put davne 1066. godine na sam Božić u darovnici kralja Petra Krešimira IV. Grad se smjestio u Šibenskom zaljevu na obali Jadranskog mora, a odlično je cestovno i željeznički povezan s drugim gradovima u Hrvatskoj, a pomorskim putom s obližnjim otocima, dok u njemu živi više od četrdeset tisuća stanovnika. Javni gradski i međugradski prijevoz je organiziran autobusima, zahvaljujući čemu ćete vrlo brzo i jednostavno stići na željeno odredište. Ako tražite manji grad za najam stana ili najam kuće, možda je upravo Šibenik ono što će vam idealno odgovarati.

Turistički biser koji vrijedi posjetiti

Šibenik je popularno turističko odredište koje svake godine privlači sve više posjetitelja zahvaljujući ne samo prekrasnom Jadranu (nekoliko je gradskih plaža), već i bogatoj povijesti i zanimljivim građevinama među kojima posebno mjesto zauzimaju katedrala sv. Jakova i tvrđava sv. Mihovila. Katedrala sv. Jakova uvrštena je na UNESCO-v popis svjetskog kulturnog nasljeđa, a gradnja joj je započela prije više od pola stoljeća. Tvrđava sv. Mihovila, koja se nalazi na uzvisini iznad mora, zapravo je mjesto na kojem je Šibenik kao grad nastao, a danas služi kao mjesto na kojem se odvijaju brojni kulturni sadržaji, uključujući i glazbene festivale.

Kada je riječ o festivalima, uz Šibenik je neodvojivo vezan Međunarodni dječji festival koji se u gradu održava još od davne 1958. početkom ljeta kada u grad dolaze brojni posjetitelji.

Dobro obrazovanje i razni sportovi – idealno za najam stana

U Šibeniku je deset osnovnih i osam srednjih škola, a u gradu djeluje i Veleučilište u Šibeniku na kojem je moguće studirati turistički i informatički menadžment, poslovnu informatiku te na upravnom i prometnom studiju.

U Šibeniku se možete baviti brojnim sportovima od nogometa i gimnastike do košarke, vaterpola, plivanja i tenisa – svatko će jednostavno pronaći nešto za sebe. Na Šubićevcu se nalazi i gradski stadion, dom nogometnog kluba HNK Šibenik, a na njemu se redovito odvijaju brojni sportski susreti.

Grad je podijeljen na dijelove:

Ljeti se u gradu možete osvježiti na tri gradske plaže: Banj, Jadrija i Martinska, ali i na brojnim drugim plažama koje se nalaze u mjestima u okolici Šibenika. Popularno turističko naselje Solaris odličan je izbor kada se želite dobro provesti i odmoriti nakon najma stana.

Prekrasna okolica i ukusna hrana

U Šibensko-kninskoj županiji nalaze čak dva nacionalna parka koje definitivno vrijedi posjetiti kada se smjestite nakon najma stana ili najma kuće: Krka i Kornati.

Krka je jedna od najljepših hrvatskih rijeka sa slapom Skradinski buk neponovljive ljepote, dok su Kornati otočje koje se prostire na velikoj površini i čija je posebnost nadaleko poznata.

Cijelo je područje županije dobro poznato po kvalitetnim poljoprivrednim proizvodima od kojih se posebno ističu vino i maslinovo ulje. Ako u Šibeniku želite uživati u odličnoj hrani pripremljenoj na vrhunski način, tada posjetite restorane Pelegrini, Tomaseo, Peperoncino i Bronzin. Ako odaberete restoran na obali kao što je Bronzin, osim u odličnoj hrani, uživat ćete i u odličnom pogledu na Jadransko more.

Kako pronaći stan za najam u turističkom gradu?

Kao što je situacija i u drugim gradovima na obali, ako tražite stan za najam ili kuću za najam u turističkom mjestu kao što je Šibeniku, budite spremni na to da cijene mogu biti značajno više nego u unutrašnjosti zemlje. Isto tako, dugoročan najam stana u većini slučajeva moguć je tek u jesen, kada završi glavni dio turističke sezone.

Što se tiče cijene najma stana, datum gradnje i opremljenost stana igraju veliku ulogu: noviji i uređeniji stanovi u pravilu postižu veću cijenu. No, budući da je riječ o turističkom odredištu, u mnogim slučajevima lokacija može igrati presudnu ulogu, tako da će najam stanova u centru i bliže obali i plažama, posebice ljeti, biti skuplji od onog na manje popularnim lokacijama.

Kada je u pitanju najam kuće, situacija je vrlo slična kao i sa stanovima: dugoročan najam kuće u Šibeniku u pravilu je moguć tek u rujnu ili čak kasnije. Ako tražite stan za najam ili kuću za najam u okolici Šibenika, ako želite uživati u pogledu na more, tada će i cijene biti značajno više, a ako ste spremni otići nekoliko kilometara u unutrašnjost, vrlo vjerojatno ćete pronaći nekretnine za puno povoljniju cijenu.

Na kraju, Šibenik je prekrasan grad koji nudi mnogo svima koji se u njega odluče doseliti, i ako se odlučite za njega, sigurno čete biti zadovoljni svojom odlukom.

{"slug":"sibenik","title":"Šibenik"}
sibenik