Ovim pretraživanjem pronađeno je 10 oglasa
Sakrij filtre
1
8
Pretraživanje
Agenta za Pretraživanje - potpuno besplatno: Primajte e-poštu kada se kuće koje odgovaraju vašim zahtjevima nađu na popisu
Filter icon Filtrirajte svoju pretragu

Iznajmljivanje u Samobor

Sortiranje:
ad
Samobor
Kupaonice
2
Spavaće sobe
4
Vrsta
Kuća
1500 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
1
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
850 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
3
Spavaće sobe
7
Vrsta
Kuća
2000 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
2
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
900 €/mj
Saznajte više
ad
Samobor
Kupaonice
2
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
800 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
2
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
1100 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
3
Spavaće sobe
4
Vrsta
Kuća
2500 €/mj
Saznajte više
ad
Mala Rakovica
Kupaonice
3
Spavaće sobe
3
Vrsta
Kuća
5000 €/mj
Saznajte više
Samobor
Kupaonice
1
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
1000 €/mj
Saznajte više
Apartment Long Term Rental, Samobor, €1.000
Samobor
Kupaonice
1
Spavaće sobe
3
Vrsta
Stan
1000 €/mj
Saznajte više
Slična pretraživanja

Je li Samobor idealan grad za najam stana?

Samobor, prekrasan grad u podnožju Samoborskog gorja dom je za više od 37 tisuća stanovnika. Kroz grad protječe rijeka Gradna koja predstavlja pravo osvježenje tijekom ljetnih vrućina za sve stanovnike i posjetitelje grada. Središte Samobora je udaljeno svega pet kilometara od granice sa Slovenijom.

Prekrasna priroda i odlična hrana

Samobor je već desetljećima poznat kao popularno izletište zbog odlične gastronomske ponude, ali i prekrasne prirode koja ga okružuje, tako da nije čudno da mnogi ljudi koji dođu na izlet da se odluče u Samoboru ostati i živjeti; bilo trajno, bilo zahvaljujući najmu stana. Inače je kulturno-povijesna cjelina Samobor zaštićeno kulturno dobro, što je samo dokaz bogate povijesti i raznolike arhitekture koju je moguće vidjeti na relativno malom prostoru.

Grad je odlično prometno povezan, nalazi se na pravim prometnim žilama kucavicama, a na širem području grada nalazi se oko 200 kilometara obilježenih planinarskih staza, čineći ga pravim planinarskim rajem. Iznad Samobora smjestio se Stari grad na brdu Tepec koji datira još iz 11. stoljeća. Na administrativnom području grada nalazi se i Park Prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji je nadaleko poznat po svojoj netaknutoj prirodi i odličnoj gastronomskoj ponudi. Ako se želite okrijepiti i uživati u čistoj prirodi, tada definitivno trebate posjetiti Kršlinov mlin, obiteljsko gospodarstvo i restoran koji je udaljen desetak kilometara od Samobora, a nudi odlične delicije i vrhunsku zabavu za cijelu obitelj, što je idealan odmor nakon najma stana.

Odličnu zabavu i provod nudi i Samoborski fašnik koji već gotovo dvije stotine godina privlači brojne goste u grad jer je upravo tada najveseliji s obzirom na to da kroz njega prolazi maskirana povorka odraslih i djece, uz tradicionalno spaljivanje Princa Fašnika, a ako se odlučite na najam stana ili najam kuće u centru grada, moći ćete ju gledati s vlastitog prozora. Fašnik se održava u veljači ili ožujku, i prava je prilika da dođete u Samobor na krafne ili kremšnite. Samoborska kremšnita nadaleko je poznata slastica koja je u Hrvatskoj čak i zaštićena kao nematerijalno kulturno dobro.

Za ljubitelje neobičnih doživljaja, u blizini Samobora možete se voziti i na riječnoj splavi u mjestu Medstave. Naime, budući da na tom području između Samobora i Zaprešića nema mostova preko Save, svakodnevno splav prevozi pješake i vozila s jedne na drugu stranu rijeke.

Samobor je podijeljen na 8 gradskih četvrti:

·         Gradska četvrt Centar

·         Gradsta četvrt Cvjetno naselje-Perivoj

·         Gradska četvrt Giznik-Anindol

·         Gornji kraj Hamor

·         Južno naselje

·         Kolodvorsko naselje-Sajmište

·         Podložnice

·         Sveta Helena

Bogata povijest

Samobor je poveljom kralja Bele IV. 1242. godine dobio status slobodnog kraljevskog trgovišta i od tada se grad značajnije razvija, s posebnim fokusom na obrtništvo, a kasnije i trgovinu. Inače, Samobor je dugo vremena bio poznat kao mjesto u kojem se proizvodi staklo.

Centar grada zadržao je tradicionalni izgled već stoljećima, dok su se na rubnim dijelovima formirala moderna naselja sa stambenim zgradama i obiteljskim kućama.

Brojni sportovi, mogućnost za razonodu nakon najma stana

Ako se želite baviti raznim sportovima, tada je Samobor odličan izbor za najam stana: u gradu djeluju automobilistički, nogometni, rukometni, borilački, košarkaški, skijaški, teniski, biciklistički, planinarski i drugi brojni sportski klubovi, tako da se nakon najma stana ili najma kuće u Samoboru možete posvetiti svome omiljenom sportu.

Idealno za najam stana: kvalitetno obrazovanje i blizina Zagreba

U gradu je pet osnovnih i tri srednje škole uz šest gradskih vrtića, tako da bez obzira na to za koji se dio grada odlučite za najam stana ili najam kuće, obrazovna će vam ustanova sigurno biti u blizini. U gradu nema visokoškolskih ustanova, no, s obzirom na blizinu Zagreba (koji je udaljen oko 30 kilometara), nije neobično što mnogo studenata putuje svakodnevno u Zagreb. To je moguće zahvaljujući odličnoj prometnoj povezanosti između dvaju gradova kao i dobro organiziranom javnom gradskom i međugradskom prijevozu autobusima.

Kada je riječ o cijeni i ponudi stanova za najam i kuća za najam u Samoboru, tada su cijene nešto niže nego u Zagrebu, ali i značajno niže nego na Jadranskoj obali. Ponuda stanova za najam je raznolika i u pravilu stanovi u novijim zgradama s boljim uređenjem postižu bolje cijene od stanova u starijim zgradama.

Najam kuće u Samoboru je isto tako moguć, uz raznolik izbor nekretnina, a cijene se razlikuju ovisno o kvaliteti gradnje, površini kuće, i naravno, atraktivnosti lokacije. Ako tražite kuću za najam i lokacija vam ne igra presudnu ulogu, tada pogledajte koje se kuće nude za najam u okolici Samobora, velika je šansa da ćete pronaći veću nekretninu po povoljnijoj cijeni, s prostranom okućnicom.

Na kraju, Samobor je prekrasan i moderan grad koji nudi sve što je potrebno za ugodan život: mogućnost posla, ako ne u samom gradu, onda u obližnjem Zagrebu, obrazovne ustanove, ali i bogatu povijest i prekrasnu arhitekturu uz odličnu gastronomsku ponudu koja je nadaleko poznata.

Saznajte više o najmu u Samobor!

Preporučujemo da što prije započnete svoju potragu za domom u Rentola, jer nekoliko različitih područja u Croatia imaju veliku potražnju za iznajmljivanjem. Upotrijebite naš besplatni agent za pretraživanje i primajte e-poštu izravno kada se pojave novi domovi u Samobor.

Mjesečna najamnina za nekretninu za iznajmljivanje u Samobor iznosi između 800 €. i 5.000 €. Prosječna najamnina po m2 je 2.900 €.

Postoje 10 prazne nekretnine za iznajmljivanje u Samobor na stambenom popisu. Također možete pretraživati cijeli naš katalog s ukupno nekretnina za iznajmljivanje diljem Croatia.

Samobor je vrlo ugodno mjesto, gdje možete pronaći udobnost i dinamičan život. U ovom gradu uvijek ima nešto za raditi, vidjeti, zabaviti se i opustiti.

Da naravno. Ako imate sve u redu s relevantnim dokumentima, kao što je viza, možete iznajmiti stan u Samobor na isti način kao i stanovnici.

{"slug":"samobor","title":"Samobor"}
samobor