Kako se što lakše odseliti (3 kratka savjeta)

Najnovije ažuriranje: 11. Svibanj 2022.

Za mnoge selidba je rijetka. Kada se konačno odlučimo za selidbu, ona može izgledati kao veliki i zastrašujući korak. U ovom članku raspravit ćemo kako se lakše nositi s tim potezom. Uz to, razgovaramo o stvarima koje trebate uzeti u obzir tijekom selidbe.

POTRAŽITE POMOĆ OD OBITELJI I PRIJATELJA

Većina, tijekom selidbe, potraži pomoć od obitelji i prijatelja. Nakon što je selidba završila, slijedi obavezni ritual u obliku pive i pizze. Međutim, postoji nekoliko stvari kojih morate biti svjesni kada potražite pomoć od obitelji i prijatelja. Prije svega, Vi ćete biti prva osoba od koje će potražiti pomoć kada dođe vrijeme za njihovu selidbu. Nadalje, imajte na umu da oni odvajaju veliki dio svog slobodnog vremena kako bi pomogli Vama. Stoga pripazite da ne pozovete previše ni premalo ljudi, kako se ne bi osjećali da sve moraju sami ili da nemaju što za raditi. Ako sve ovo uzmete u obzir, sve će proći kako treba. 

ORGANIZIRAJTE SE I POČNITE PAKIRATI MALE STVARI

Prije nego Vam obitelj i prijatelji priskoče u pomoć, važno je da se organizirate i zapakirate sve sami. Važno je da ovaj korak učinite sami, jer ćete, kada je selidba gotova, sve sami i raspakirati. Uostalom, drugim ljudima  bit će teško zapakirati Vaše sitnice, najbolje je da taj posao odradite sami.

PLATITE NEKOME DA ODRADI PRESELJENJE ZA VAS

Što učiniti kada obitelj i prijatelji nemaju vremena? Jedino što Vam preostaje je angažirati tvrtku za selidbe. Međutim, čak i ako imate puno prijatelja koji su spremni pomoći, ponekad nemate izbora i morate platiti tvrtku za selidbe. Kad razmislite, cijena selidbe i nije toliko velika. Ako ste već unaprijed napravili budžet i plan, cijena selidbe bit će samo jedan mali dio ukupnih troškova. Investiranje u tvrtku za selidbe je investiranje u Vaše vrijeme u kojem možete obaviti druge stvari. 

Tražite li nekretninu za najam? Pretražite među 5.159 nekretnina za najam
Pretražite sada